Cenega heeft een korte demoversie van Gooka: The Mystery of Janatris beschikbaar gesteld. Met deze demo krijg je alvast een voorproefje van deze 3D mix van adventuregame en Final Fantasy achtige RPG. De demo begint op een eiland, alwaar de hoofdpersoon Gooka, samen met de kapitein en een ander bemanningslid, op een eiland gestrand is. Gooka is de rechter van het stadje Parenti en ondanks het feit dat hij met zijn functie veel aanzien geniet, mag hij de rotzooi op dit eiland opknappen.

Je eerste doel in de demo is het vergaren van een bepaald soort insecten. Deze insecten kruipen graag ik koksnoten als ze open zijn. Je dient dus een kokosnoot open te slaan en de insecten erin te laten kruipen. Hiervoor moet je wel eerst in een palmboom klimmen. Daarvoor heb je echter weer stevige schoenen nodig. Je schoenen maak je stevig met de schors van een vreemd bosje. Dit vreemde bosje wordt helaas bewaakt door een zwerm evil wespen. Deze kun je wegjagen met een kampvuurtje. Voor dit kampvuurtje heb je echter hout nodig. Dit hout is helaas nat, maar je kunt het gelukkig droogmaken met zeewier. Met de lucifers die je gevonden hebt steek je uiteindelijk de boel in de hens en voila, je doel is bereikt.

De demo weegt slecht 55 MB en laat je kennis maken met de geniale camerapunten, de unieke besturing en op het eind zelfs met de Final Fantasy achtige gevechten, waarin je met één verkeerde keus direct het loodje legt. Voor de filesize kun je gewoon een misdownload doen, dus surf snel hier heen op Gooka binnen te halen. Let wel: de demo is om onduidelijke reden beveiligd met Starforce, dus ben je daar niet op gesteld, dan laat je 'm beter links liggen. Maar voor mensen met een zwak voor brak uitgevoerde adventuregames met graphics uit de jaren negentig, is het zeker een aanrader!