In de PlayStation Network-show Pulse zijn de tien meest gedownloade PSN-games van afgelopen jaar bekendgemaakt, en Pain staat op de eerste plaats. Aan de ene kant is dit een opmerkelijk overwinning, omdat dit zeker niet het beste is wat de PlayStation Store te bieden heeft. Aan de andere kant zou dit verklaard kunnen worden door het feit dat Pain gratis kwam bij de Metal Gear Solid 4 PS3 -bundel.

Hieronder zie je de tien meest gedownloade PSN-games van afgelopen jaar.

PainHigh Velocity BowlingSuper Stardust HDPixelJunk MonstersFlowWarhawkAquatopiaTekken 5 Dark ResurrectionHigh Stakes Poker EditionRatchet & Clank: Quest for BootyDe overwinning van Pain is niet het enige opmerkelijke van de lijst. De noteringen van High Velocity Bowling, Aquatopia en High Stakes Poker Edition zijn onverwacht. Daar tegenover missen er een paar belangrijke titels zoals PixelJunk Eden, Elefunk, Echochrome en WipEout HD.

Wellicht kan WipEout HD nog een snelle comeback maken dit najaar. Morgen, 24 december, verschijnt er volgens Sony Europe een demo van de game op het PSN waarin je één race kun doen. Vervolgens zou je de game met een nog onbekende korting moeten kunnen kopen.