Het grootste deel van de games biedt nu niet bepaald materiaal voor een sterke film. Zelfs topgames als Doom, Dungeon Siege en Resident Evil zijn nu niet bekend om hun fantastische plot en sterke personages en bij de verfilming ervan werd noodgedwongen afgeweken van de oorspronkelijke opzet van de games. Maar je hebt games, die echt niet te verfilmen zijn. Pac-Man is zo'n spel.

En toch is er een bedrijf dat zich eraan wil wagen. Crystal Sky Pictures heeft de rechte op de Pac-Man-film al een tijdje in huis en heeft nu ook nog een investeerder gevonden. Grosvenor Park investeert in totaal $200 miljoen in vijf projecten van Crystal Sky Pictures, waar naast Pac-Man ook een Castlevania-film en een vervolg op 'Hard Boiled' toe behoren.

Het is lastig om een voorstelling te maken van een Pac-Man-film. Zeker als men met echte acteurs wil gaan werken, zou dat een vreemd resultaat opleveren. Welke acteur heeft eigenlijk een beetje het postuur van Pac-Man? Of zou Pac-Man als metafoor gebruikt worden en draait de film om een dikke Chinese drugskoerier die, met bolletjes in zijn hol, achtervolgd wordt door geesten uit het verleden? Ach, als zelfs een Tetris-film mogelijk is, kijken we nergens meer van op.