Na Microsoft was het de beurt aan een andere consolegigant, Sony, om haar plannen voor de toekomst bekend te maken. Het meest baanbrekende was wel de aankondiging van de PSP, de nieuwe handheld waar we eerder vandaag al over berichtten.

Een ander interessant iets dat Sony op haar persconferentie liet zien was Gran Turismo 4, het volgende deel in deze legendarische gamereeks. Het spel deed grafisch alle verwachtingen overtreffen en kwam met zeer realistische lichteffecten en een erg nauwkeurige physics engine naar voren. Ook zal de game de nodige online mogelijkheden bevatten.

Verder waren er op online gebied nog andere interessante dingen te melden. Zo heeft Sony tot maart 2004 een exclusieve deal met Electronic Arts gesloten welke inhoudt dat de uitgever tot die tijd enkel online games voor de PS2 mag uitgeven en niet voor de Xbox of GameCube.

Verder werd er nog een demonstratie gegeven van de Eye Toy, de camera voor bij je PS2 waarmee allerlei leuke minigames te spelen zijn. Ook wist men te onthullen dat de volgende Metal Gear Solid game en de volgende Grand Theft Auto game beiden PS2 exclusive zullen zijn.

Echt opzienbarend was het allemaal niet wat Sony te melden had, op de nieuwe handheld console na. Wellicht krijgen we op de showvloer zelf meer te zien.