Ho! Stop! Dames en heren, ga als de wiedeweer naar deze website en download daar een nieuwe gameplayvideo van Crysis. Terwijl je de download aangezet hebt, kun je hier vast lezen wat je gaat aanschouwen.

Crysis is de nieuwste shooter van Crytek, de ontwikkelaar die ons een paar jaar geleden wist te verblijden met Far Cry voor de PC en later op de consoles nog een mikmak van ongeveer dezelfde games over ons heen strooide. Crysis maakt gebruik van de Cry Engine 2, een illuster stukje code dat werkelijk fenomenale beelden weet te generen.

In de gameplayvideo krijg je ongeveer twee minuten live action voor je kiezen. De locatie is een zo kenmerkend dorpje in de subtropische variant van de game (in het midden verandert het geheel naar een ijzige vlakte). De speler probeert het dorpje te benaderen en maakt hierbij gebruik van z'n bovennatuurlijke krachten. Het is echter niet de gameplay die zo geweldig en vernieuwend is, vooral het grafische jasje laat je mond echt op de vloer vallen. Kijk en huiver.