Overwatch verkozen tot game van het jaar | Gamer.nl

Overwatch verkozen tot game van het jaar | Gamer.nl

Overwatch is tijdens The Game Awards verkozen tot game van het jaar. De multiplayer-shooter van Blizzard Entertainment liet hierbij de games Titanfall 2, Inside, Doom en Uncharted 4: A Thief’s End achter zich.

De game sleepte ook de titel Best Game Direction in de wacht en werd door de jury en het publiek gezien als de beste multiplayergame van 2016. In Overwatch nemen spelers het tegen elkaar op in kleurrijke arena’s en kunnen zij kiezen uit 23 personages die elk over unieke vaardigheden beschikken. Afgelopen oktober maakte ontwikkelaar Blizzard bekend dat Overwatch op dat moment 20 miljoen spelers kende.

Pokémon GO won een beeldje als de beste mobiele game en de grimmige platformgame Inside werd geëerd als beste indiegame en de game met de beste visuele stijl. Civilization 6 is verkozen tot beste strategiegame en de bloederige shooter Doom mag zich de beste actiegame van het jaar noemen.

Emotioneel dankwoord

Speciale aandacht was er dit jaar voor Hideo Kojima. De hoofddesigner van Metal Gear Solid 5 mocht vorig jaar van Konami het evenement niet bijwonen, wegens een vermeende ruzie tu en de excentrieke ontwerper en de uitgever, maar was dit jaar wel aanwezig. Uit handen van initiatiefnemer Geoff Keighley kreeg Kojima de prijs voor beste Action/Adventure-game nu alsnog uitgereikt.

De jury, bestaande uit de redactieleden van 29 gamewebsites, koos That Dragon, Cancer als de beste game in de categorie Games for Impact. Ryan Green van Numinous Games bedankte geëmotioneerd zijn team en de Kickstarter-donateurs bij het maken van de autobiografische game over het verloren gevecht van zijn jonge zoon tegen kanker. “Uiteindelijk was het niet het verhaal dat we hadden willen vertellen. Maar jullie kozen ervoor om van ons te houden, door bereid te zijn om stil te staan bij onze rouw, te luisteren en je niet af te keren.”

Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou