Nieuws
Fusion Arena

Overwatch-team bouwt eigen stadion van 50 miljoen dollar

'Grootste Esports-arena op westelijk halfrond'

Geschreven door Ralph van Dodewaard op
Het professionele Overwatch-team Philadelphia Fusion gaat een eigen stadion bouwen. De Fusion Arena moet de grootste Esports-arena op het westelijk halfrond worden en zal ook worden gebruikt als locatie voor andere evenementen.

Philadelphia Fusion, een professioneel Overwatch-team dat speelt in de Overwatch League, heeft aangekondigd dat het team een eigen stadion gaat bouwen. De Fusion Arena gaat 50 miljoen dollar kosten en moet plek bieden aan 3500 toeschouwers.

De eigenaar van Philadelphia Fusion, Comcast Spectacor, beweert dat de Fusion Arena, met een oppervlakte van meer dan 5,5 miljoen vierkante meter, de grootste Esports-arena op het westelijk halfrond wordt. Het stadion wordt gebouwd op het Philadelphia Sports Complex en bevat naast het theater ook ruimtes voor productie en een trainingscomplex.

Het nieuwe stadion van Philadelphia Fusion gaat, naast het bieden van een locatie voor Overwatch-wedstrijden, ook gebruikt worden voor andere evenementen. Bovendien heeft de Fusion Arena als doel om de game-industrie te promoten in 'een van de populairste sportsteden in de Verenigde Staten'.

De bouw van de Fusion Arena start deze zomer, maar het is nog niet bekend wanneer de verwachte opening van het stadion is. Eerder deze maand maakte de Overwatch League bekend dat de wedstrijden vanaf 2020 worden gespeeld in de eigen steden van de teams in plaats van in de Blizzard Arena, dus de verwachting is dat de Fusion Arena voor deze tijd gereed moet zijn.

Dit artikel delen:

Lees meer

Sony gaat geen downloadcodes meer geven aan Amerikaanse retailers Mortal Kombat 11-trailer toont nieuwe personages en outfits
3

Reacties op: Overwatch-team bouwt eigen stadion van 50 miljoen dollar

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • avatar

  sandervs

  • 26 maart 2019 14:56
  Volgend jaar home en away games, kan niet wachten! Benieuwd waar de andere 19 teams gaan spelen. Love OWL!

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  XtraLinkUK

  • 27 maart 2019 15:04
  Dus we kunnen binnenkort fusion petjes fusion placemats fusion bekers fusion t-shirts fusion chips fusion magazine fusion energy drink verwachten?

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  sandervs

  • 27 maart 2019 16:24
  @XtraLinkUK een hoop is al te koop van elk team, slippers, glazen etc

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.