Nieuws

Overwatch-producent vertrekt bij Blizzard

Vrijdag is de laatste dag van Chacko Sonny

Geschreven door Michel Musters op
Chacko Sonny, een executive producer van Overwatch, heeft aangekondigd te vertrekken bij Blizzard.

Bloomberg meldt dat de producent aan zijn collega's heeft verteld dat aanstaande vrijdag zijn laatste dag is. In een e-mail laten pas aangestelde Blizzard-bazen Jen Oneal en Mike Ybarra weten dat Sonny "een bedachtzame leider" was. Volgens de werknemers waar Bloomberg mee heeft gesproken werd Sonny gerespecteerd door zijn collega's en was er geen sprake van beschuldigingen over giftig werkgedrag.

Sonny overzag de ontwikkeling van Overwatch 2. Hij vertrekt zo'n vijf maanden na het vertrek van de regisseur van Overwatch en de vicepresident van Blizzard, Jeff Kaplan. Activision Blizzard ligt de afgelopen maanden onder een vergrootglas nadat de staat van Californië het bedrijf heeft aangeklaagd wegens giftig werkgedrag - waaronder seksuele discriminatie en intimidatie op de werkvloer. 

Sindsdien zijn verschillende werknemers vertrokken, waaronder Blizzard-baas J. Allen Brack en recentelijk ook chief legal officer Claire Hart. Eerder deze week werd aangekondigd dat ook de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) onderzoek pleegt naar de werkcultuur binnen het bedrijf achter games als Overwatch, Diablo en Call of Duty.

Dit artikel delen:

Lees meer

De ROG Zephyrus M16 laat zien hoe je een gamelaptop zakelijk maakt Dit en volgend weekend zijn er twee technische previews van Halo Infinite
1

Reacties op: Overwatch-producent vertrekt bij Blizzard

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • gimbal2

    • 22 september 2021 11:12
    " binnen het bedrijf achter games als Overwatch, Diablo en Call of Duty" - dat is niet helemaal eerlijk. Het lijkt heel specifiek te gaan om het Blizzard segment, dus laat Call of Duty erbuiten. Dan trek je meteen Infinity Ward, Treyarch, Sledgehammer en Raven mee het slop in.

    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.