Nieuws

Overwatch League haalt meer dan 10 miljoen kijkers binnen een week

Openingsdag had er meer rond de 400 duizend

Geschreven door Bob van der Laan op
De openingsweek van de Overwatch League heeft al meer dan 10 miljoen kijkers behaald.

De Overwatch League heeft binnen zijn openingsweek al meer dan 10 miljoen kijkers over de hele wereld weten te krijgen. Op de openingsdag had het al zo’n 408 duizend kijkers.

Het aantal kijkers is opgemaakt uit de cijfers van verschillende streampartners, zoals Major League Gaming, ook wel bekend als MLG, Twitch, Panda TV en NetEase CC. De wedstrijd tussen het Zuid-Koreaanse team Seoul Dynasty en het Amerikaanse Dallas Fuel was de meeste bekeken. Die wedstrijd had alleen al op Twitch en MLG op het hoogtepunt rond de 437 duizend kijkers.

De President en CEO van Major League Gaming, Pete Vlastelica denkt dat Overwatch kan uitgroeien tot in de lijst van de meest bekeken competities ter wereld. Twitch betaalde onlangs nog minstens 90 miljoen dollar betaalde voor de exclusieve streamingrechten van de helft van de wedstrijden. De andere helft van het 2018-seizoen zal nog worden uitgezonden door Activision Blizzard’s eigen platform, MLG.

Alle wedstrijden zijn terug te kijken via dit YouTube-kanaal.

Dit artikel delen:

Lees meer

Smartphonegame Harry Potter: Hogwarts Mystery krijgt teaser Nieuwe interactieve demo laat zien wat de Unity-engine kan doen
1

Reacties op: Overwatch League haalt meer dan 10 miljoen kijkers binnen een week

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • sandervs

    • 19 januari 2018 16:35
    Echt super leuk om OWL te kijken en spelers/teams te volgen op Twitter en YouTube. Alleen jammer dat ik het voornamelijk met de herhaling moet doen op Twitch

    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
    met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.