Overwatch in Zuid-Korea nu populairder dan League of Legends | Gamer.nl

Overwatch in Zuid-Korea nu populairder dan League of Legends | Gamer.nl

Overwatch heeft League of Legends in Zuid-Korea van de troon gestoten: de shooter is populairder in gamecafés dan de moba. Voor het eerst in vier jaar is er zo'n grote verschuiving geweest. Dat tweet esports-presentator Erik Lonnquist.

Overwatch heeft League of Legends met een haarbreedte ingehaald: 29,21% van de spelers speelt de shooter, tegenover League met 28,80%. Het gaat om cijfers van zogeheten "PC Bangs": een soort gamecafés waar spelers per uur betalen om op pc's te spelen.

Esports-presentator Erik Lonnquist schrijft dat er al vier jaar niet zo'n grote verandering is geweest in de populariteitsrang. Bovendien is Overwatch een nieuw IP, tegenover de relatief oudere spellen als League of Legends en Counter-Strike. Blizzard maakte eerder deze week bekend dat Overwatch tien miljoen geregistreerde accounts heeft.

Zuid-Korea staat bekend om zijn esporters, mensen die competitief gamen. Topspelers verdienen er een goed salaris mee. Onder meer Starcraft 2, League of Legends, Dota en Counter-Strike: Global Offensive doen het goed in het land.

Media has no description
E3 2016
Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou