Nieuws
Overwatch 2

Overwatch 2 zou Fortnite-achtige crossovers kunnen krijgen

'Het moet op een manier gedaan worden die goed past bij Overwatch'

Geschreven door Michel Musters op
Overwatch 2 zou in de toekomst mogelijk crossovers met andere franchises kunnen bevatten, vergelijkbaar met Fortnite.

Dat laat Jon Spector, die de Overwatch-franchise overziet, weten in een interview met Game Informer. "We zien hele leuke voorbeelden van games die met andere merken of games samenwerken. Ik ben zelf een grote animefan. Ik vond het supercool om Naruto in Fortnite te zien verschijnen. Ik speel niet eens Fortnite, maar dat is geweldig."

Hij vervolgt: "Als ik kijk naar Overwatch 2, zijn dat elementen waarin we interesse hebben. Als we dat doen, moet het op een manier gedaan worden die goed past bij de Overwatch-franchise."

Fortnite van Epic Games bevat al jarenlang personages en andere elementen uit andere games, films, series en franchises, van het hierboven genoemde Naruto tot Marvel, Street Fighter en Star Wars. Dergelijke crossovers zouden in de toekomst dus ook wel eens in Overwatch 2 kunnen voorkomen.

Overwatch 2 komt op 4 oktober uit op pc, PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X en S, Xbox One en Nintendo Switch. Dan begint ook het eerste seizoen, met daarin onder andere 5v5-wedstrijden, nieuwe personages Sojourn en Junker Queen, de nieuwe Push-modus en zes nieuwe maps. Het tweede seizoen gaat op 6 december van start. Overwatch 2 vervangt in zijn geheel de eerste Overwatch. Hieronder is een pas geleden verschenen nieuwe trailer te bekijken.

Dit artikel delen:

Lees meer

Raptor Lake-cpu's van Intel verschijnen 20 oktober Valve kondigt data van aankomende Steam Sales aan
3

Reacties op: Overwatch 2 zou Fortnite-achtige crossovers kunnen krijgen

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • avatar

  -JK-

  • 28 september 2022 16:07
  Ze kunnen ook eerst in hun eigen tuin kijken, net als bij Heroes of the Storm.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • Messtranor

  • 28 september 2022 16:19
  Als ze overwatch heroes in fortnite willen gooien moeten ze dat helemaal zelf weten. Maar aub niet andersom, laat overwatch gewoon lekker z'n eigen ding blijven

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • Quintex

  • 28 september 2022 17:20
  Dit wordt allang gedaan in OW1. Niet zozeer hero's, maar wel skins en een map. Neem bijvoorbeeld 'de' Lich King skin, Blizzard World map, Jim Raynor skin, etcetera. Dat zijn alsnog wel Blizzard IP's, maar toch. Het voelt daarbij niet als een gecombineerd universum is, maar eerder dat Diablo, WoW en Star Craft videogames zijn.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.