Een tijdje terug waren er veel geruchten over welk bedrijf Sega over zou nemen en de Japanse ontwikkelaar Sammy, vooral bekend van arcademachines, trok destijds aan het langste eind. Men nam in december een aandeel van 22% in Sega en is van plan de overname in oktober van dit jaar af te ronden. Voor het bedrag van 165 miljard Yen, zo'n 1.2 miljard Euro, zal men de overige 78% van de Sega aandelen overnemen.

Sega had al een tijdje te kampen met flinke verliezen en is de klap van de ondergang van de Dreamcast spelconsole nog steeds niet helemaal te boven. Toch heeft men het afgelopen jaar aanzienlijk minder verlies geboekt dan het voorgaande jaar. Het verlies is van 65 miljoen Euro teruggelopen tot zo'n 20 miljoen.

Hajime Satomi, de president van Sammy, zal de leiding gaan geven over het samengevoegde bedrijf. Hij heeft reeds gezegd dat hij graag zou zien dat Sega zich meer op de arcademachines ging concentreren en minder op de spelconsoles. Voor Europese gamers is dit vooral jammer omdat hier de arcademachines zo goed als uitgestorven zijn. Lees hier meer over de overname.