In een interview met Matt Casamassina gaf uitgever Codemasters aan dat Overlord naar Wii en DS komt. Beiden zullen geen port zijn van de Xbox 360- of PS3-versie, maar juist volledig van de grond af opgebouwd. De nieuwe verhaallijn voor de Wii-versie zal worden geschreven door Rhianna Pratchett, van wiens pen onder andere ook de vorige Overlord en Heavenly Sword afkomstig zijn. Momenteel is ze naast  het script voor Overlord Dark Legend nog druk aan het sleutelen aan het verhaal van Mirror's Edge. De Wii krijgt Overlord Dark Legend en zal qua cast een mix krijgen van bestaande en nieuwe personages. Naast de bekende Halflings, Elfs, Trolls en Dwarves zul je ook kennis maken met Wicked Witches, Gingerbread Men en Roodkapje, het onschuldig uitziende meisje met een wolfachtig geheim. Uiteraard zul je in het spel weer genoeg zwarte humor aantreffen.

Volgens Codemasters zul je met de Wiimote nog meer controle hebben over het gedrag van je minions. Je hoeft alleen maar naar een plek op het scherm te wijzen om je minions daar naar toe te sturen. Vier  verschillende soorten minions staan weer klaar om de boel voor je af te breken. Alle vier hebben ze nieuwe vaardigheden gekregen. Het spel speelt zich af vóór het eerste Overlord-spel. De avonturen die je in Dark Legend beleeft zullen ook een verklaring zijn voor een aantal situaties die je in de eerste Overlord aantrof.

Ook de Nintendo DS wordt niet vergeten, zij krijgen Overlord Minions. Een spin-off waarin je met vier minions mag gaan puzzelen en vechten. Hiermee hoopt Codemasters ook DS-bezitters warm te laten lopen voor de wereld van Overlord. Giblet, Blaze, Stench, and Zap zijn de vier minions die de hoofdrol krijgen in de DS-versie. Je kunt ze met de stylus besturen en opdrachten geven. Door de vaardigheden van je minions te combineren kun je puzzels oplossen en je tegenstanders een kopje kleiner maken. We hebben alvast wat screenshots van Overlord Minions voor je.

Update: Ook de eerste screenshots Overlord Dark Legend (Wii) hebben we voor je weten te vinden.