Het spel PlanetSide wordt gemaakt door Verant. Verant is uiteraard wereldberoemd geworden met hun MMORPG Everquest. Ook PlanetSide is een Massive Multiplayer Online spel, alleen geen RPG maar een first person shooter. Op het forum van PlanetSide vroeg iemand hoe het zit met cheaters in de game. Daarop reageerde een developer van Verant.

De maatregelen die ze treffen zijn niet erg origineel. Ten eerste zullen eventuele bugs direct gefixed worden zodra ze bekend worden. Daarnaast zullen ze cheaters harder aanpakken dan in andere games. Wanneer je een exploit niet netjes meld maar gaat misbruiken, zal dat resulteren in een levenslange ban van de servers. Het geld dat ze hierdoor mislopen vinden ze minder belangrijk als het spelplezier van andere spelers.

Daarnaast wordt de code zo geprogrammeerd dat het spel controleerd of het spel aan de clientside niet anders is als de standaard versie. Is dit het geval, dan wordt het automatisch weer aangepast.

Tot slot vertrouwd men op de community:Finally, the community will help us in tracking down more subtle cheats and hacks. As we keep our ears to the community, whatever affects that community will invariably come to our attention. As a game development studio, I think we've done a tremendous job in this respect, and EQ is proof of that.

Danny "Blackbird" HanLaten we hopen dat in de toekomst cheaten uit de gamesbusiness verdwijnen kan.