Het Free the Games-fonds is zo opgezet dat deelnemende ontwikkelaars die via Kickstarter hun doelstelling behalen, het opgehaalde bedrag verdubbeld zien worden door Ouya. Hieraan is wel een tijdelijke exclusiviteit voor de Ouya als platform aan verbonden. Ook moest er via Kickstarter door de ontwikkelaar zelf minimaal 50.000 dollar opgehaald worden. Dat bedrag is nu verlaagd naar 10.000 dollar.  

Minimaal aantal backers

Ook nieuw is dat er een minimaal aantal donateurs moet zijn op Kickstarter en niet "een klein aantal vermogende supporters". De regel wordt daarom dat er voor iedere 10.000 gedoneerde dollars minimaal 100 backers moeten zijn. Waarschijnlijk is deze regel ingesteld naar aanleiding van de kritiek op Gridion Thunder, dat met slechts 187 backers 171.009 dollar wist op te halen. Dit was één van de twee games die de vorige grens van 50.000 dollar wel wist te halen. 

Verder is de exclusiviteitsregel aangepast. In plaats van dat door Ouya verdubbelde Kickstarter-projecten standaard zes maanden exclusief zijn voor de spelcomputer, geldt nu een variabele exclusiviteitsperiode. Voor iedere 10.000 dollar die Ouya bijlegt, moet een game een maand alleen verkrijgbaar zijn voor de console. Het maximum hierbij ligt wel op een half jaar.

Ouya's Uhrmann zegt tot slot nog dat het bedrijf niet met iedere maas in de wet rekening kan houden. Ze belooft daarom om projecten individueel te gaan bekijken als daar reden toe is.