Outriders-maker ‘ontvangt geen licentiegelden’, game haalt break-evenpunt nog niet

Outriders-maker ‘ontvangt geen licentiegelden’, game haalt break-evenpunt nog niet

Gedurende 2021 heeft de game Outriders geen winst geboekt, en als resultaat heeft maker People Can Fly nog geen licentiegelden ontvangen van Square Enix.

Dat meldt TweakTown op basis van dit financiële verslag van Outriders-ontwikkelaar People Can Fly. De Poolse studio bevestigt in zijn verslag dat uitgever Square Enix het break-evenpunt, waarbij de inkomsten gelijkstaan aan de uitgaven voor onder andere ontwikkeling, marketing en distributie van het spel, nog niet heeft bereikt. People Can Fly heeft recht op licentiegelden voor Outriders, maar alleen als het spel winst boekt, wat dus nog niet het geval is.

“De Groep (People Can Fly, red.) heeft geen licentiegelden ontvangen van de uitgever in de periode tot 31 december 2021”, zo staat in het verslag. “Wat betekent dat per de aangegeven datum de bruto opbrengsten van de verkoop van Outriders onvoldoende waren om de kosten van de uitgever [..] te compenseren. [..] We kunnen niet verzekeren dat de opbrengsten in toekomstige periodes genoeg zullen zijn voor de uitgever om de kosten te kunnen verhalen en licentiegelden aan de Groep te kunnen betalen.”

De IP van Outriders is volledig in handen van Square Enix. De uitgever meldde in de eerste maand na release dat het spel 3,5 miljoen unieke spelers aantrok, met dank aan het feit dat Outriders vanaf dag één via Xbox Game Pass beschikbaar was.

Square Enix en People Can Fly kondigden eind april een nieuwe uitbreiding voor Outriders aan, getiteld Worldslayer. Die uitbreiding verschijnt op 30 juni. 

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Die mensen hebben kennelijk nog nooit van hollywood accounting gehoord

0
test

Trieste woke game is het, square enix moeten zich schamen dat ze dit uitgeven. You go woke you go broke.

0
test

@racerozzy game gespeeld maar vond het nou niet echt woke. Wat vond jij dan zo woke.?

0
test

@racerozzy woke serieus, nieuw woordje geleerd van de wappies

0
test

@racerozzy Domste take van 2022 en er is een heleboel concurrentie!

0

Aanbevolen voor jou