Het is tegenwoordig geen eenvoudige opgave om als beginnende developer met een game te komen die het publiek kan boeien, van goede kwaliteit is en ook nog eens verkoopt. Toch zijn er zat ontwikkelaars die het proberen, zo ook Outlaw Studios.

Hoewel de developer pas net opgestart is, ligt de ambitie en arrogantie behoorlijk hoog. In het hoofd van de twee mensen die het bedrijf opgestart hebben zit namelijk een game die The Sims moet overtreffen qua verkoop. Dan leg je de lat toch behoorlijk hoog. HomeLAN - What can you tell us at this point about Outlaw Studios's first game?

John Root - It's going to outsell Myst and The Sims combined

John Mueller - It's not what you'll expect.

HomeLAN - Will you be licensing an existing game engine for your debut title or will you be developing your own game engine? John Root - Alas another question we can't answer.Wat de eerste game van de ontwikkelaar gaat worden, wordt echter ook in de rest van het interview niet genoemd. Het is dus nog even wachten totdat we te weten komen wat de 'monsterhit' van Outlaw Studios gaat worden. Het volledige interview is op dit adres te lezen.