Outlast-ontwikkelaar bevestigt vervolg | Gamer.nl

Outlast-ontwikkelaar bevestigt vervolg | Gamer.nl

PC REVIEW - Als je gevraagd wordt om een Nederlandse gamedeveloper te noemen, zal je vermoedelijk Killzone-ontwikkelaar Guerrilla Games noemen. Toch zijn er inmiddels ook talloze andere, kleinere studios die fraaie (indie)games hebben uitgebracht. Zo brachten de afgelopen jaren ons onder andere Reus van Abbey Games, Awesomenauts van Ronimo Games en Luftrausers van Vlambeer. Met regelmaat komen er dus kwalitatief degelijke titel van Nederlandse bodem. Nieuw in dit rijtje is Amulware, dat debuteert met Roche Fusion.

"Na het verschepen van de Xbox One-versie van de game, hebben we de tijd genomen om onze situatie te analyseren. We realiseerden al gauw dat we het in ons hadden nog minstens één horrorgame te maken. Dus ja, we werken aan Outlast 2", aldus Morin.

Morin licht een tipje van de sluier op over de inhoud van het vervolg: "Het spel wordt een survival-horrorgame die zich afspeelt in hetzelfde universum als Outlast, maar met andere personages en een nieuwe setting".

Verder wil Morin weinig kwijt over het vervolg op Outlast: "De lol van een horrorgame is zelf dingen ontdekken en langzaam begrijpen wat er aan de hand is. Dus ik zeg op dit moment liever nog niet te veel".

Outlast kwam begin dit jaar uit en werd goed ontvangen. Gamer.nl gaf het spel een acht.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou