Outer Wilds verschijnt tijdelijk exclusief op Epic Games Store

Outer Wilds verschijnt tijdelijk exclusief op Epic Games Store

Het aankomende Outer Wilds van Mobius komt tijdelijk exclusief naar de Epic Games Store.

De ruimteverkenningsgames die werd gefinancierd via crowdfunding op Fig had eigenlijk in 2016 al af moeten zijn en moest toen via Steam naar pc, Mac en linux komen. Nu komt de game eerst exclusief naar Epic Games Store en Xbox One. Andere platformen - waaronder mogelijk Steam - volgen "later", al wordt er geen precieze timing bekendgemaakt.

Veel mensen die het project al die jaren hebben ondersteund, zijn teleurgesteld dat het spel nu eerst op de Epic Games Store verschijnt. "Ik vind dit onethisch voor games die via crowdfunding campagnes zijn ontstaan. Ik wilde de game niet ondersteunen zodat ik het pas maanden na de release kon spelen", aldus een Reddit-gebruiker.

Watch on YouTube

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

tja, om je eerlijk te zeggen, nergens in de crowdfunding staat dat ze het spel met zekerheid op steam gingen uitbrengen, er staat alleen dat ze het van plan zijn, maar ook graag op nieuwe platformen.. Enige wat er bij staat voor de backers is dat je een digital copy krijgt, nergens staat er bij dat het om een digital copy van steam gaat. Jammer voor de steamliefhebbers, maar geen groot probleem, je kunt het spel gewoon op je windows pc spelen.. Enuh, zo te zien hebben die backers niet echt te klagen: " Annapurna bought out the investment and rights from Fig, which ended up providing those investors a 220% return on their investment"

0
test

@SuperDre Investeerders en Backers zijn op Fig twee heel verschillende groepen. De backers kunnen kiezen om hun key later te krijgen als ook andere platformen worden ondersteund. Steam wordt niet specifiek genoemd maar dat lijkt me wel logisch bij een tijdelijke exclusive. Investors zijn partijen die echt grote bedragen investeren in een Fig project. Het is niet zo dat backers 220% van hun pledge hebben teruggekregen

0
test

@SuperDre "Currently, we’re planning to release Outer Wilds on PC, Mac, and Linux through Steam next year." (2015)

0
test

@Baukereg "Currently, we’re planning.."(2015) Het gaat hier dus niet om een belofte maar een keuze destijds, 4 jaar geleden. Kan dus altijd veranderen. Ik zag hem liever ook op Steam verschijnen met launch, maar in mijn ogen hebben ze niks verkeerd gedaan.

0

Aanbevolen voor jou