Oudste videogamerecord ooit ongeldig verklaard | Gamer.nl

Oudste videogamerecord ooit ongeldig verklaard | Gamer.nl

Het oudste nog staande videogamerecord is officieel onmogelijk verklaard.

Het videogamerecord werd gezet in 1982 door Todd Rogers. Dat maakt het ruim 35 jaar oud. Het record stond op Twin Galaxies, een website waar videogamerecords worden bijgehouden. Bovendien staat het sinds 2001 zelfs in de Guinne World Records. Op 11 augustus 2017 uitte Twin Galaxies-lid echter dat dit record technisch onmogelijk is en na wat onderzoek is het deze week ongeldig verklaard.

Het record was voor de racegame Dragster voor de Atari 2600. De poging werd toentertijd officieel bijgewoond door een Twin Galaxies scheidsrechter die de tijd van 5,51 seconden bevestigde. Softwareonderzoek concludeerde echter dat een snellere tijd dan 5,57 seconden niet mogelijk is onder normale omstandigheden. Ook is er een verklaring van de voormalige scheidsrechter die toen aanwezig was en omslachtig bewijs dat relevant geacht werd.

Twin Galaxies merkt op dat zij geen invloed hebben over Activisions erkenning van het record, maar dat zij een verantwoordelijkheid hebben scores zo accuraat mogelijk te houden. Wel melden ze dat ze er niet bij waren en geen van de materialen kunnen vinden die toen gebruikt werden om het record vast te stellen.

Dragster
Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou