Obscure Donkey Kong-game duikt na jaren weer op | Gamer.nl

Obscure Donkey Kong-game duikt na jaren weer op | Gamer.nl

De zeldzame game Donkey Kong 3: The Great Counterattack waarvan gedacht was dat deze verloren was, is nu te spelen op emulators voor pc.

Dit is mogelijk dankzij een gulle fan die via een Japanse Yahoo-veiling de zeldzame X1-versie van Donkey Kong 3: The Great Counterattack heeft gekocht. Deze liefhebber heeft namelijk de game gratis online gezet voor iedereen die het spel wilt spelen.

In een interview laat de fan weten wat er allemaal te pas kwam om het spel in handen te krijgen en het online te zetten voor alle geïntere eerden. Zo moest de fan en en medefan famicomical 44.500 yen, wat omgerekend zo'n 340 euro is, bieden om de veiling te winnen en een heel proces doorlopen om het spel uiteindelijk publiekelijk te maken voor emulators op pc.

In 1984 kreeg de Japanse uitgever Hudson Soft, dat in 2012 zijn deuren sloot, de rechten van bepaalde Nintendo-IP’s. Doordat ze deze rechten hadden werd onder andere Donkey Kong 3: The Great Counterattack ontwikkeld voor Japanse-pc’s, zodat spelers de game thuis konden spelen in plaats van in arcadehallen.

In Donkey Kong 3: The Great Counterattack, dat net als hun voorgangers losjes gebaseerd is op de hoofdserie, wordt er gespeeld als Stanley the Bugman die moet rondspringen op platformen om met vliegenspray insecten te doden en Donkey Kong tegen te houden. Hieronder is meer dan een half uur aan gameplay van de obscure Donkey Kong-game te zien.

Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou