Oud Rare-werknemers maken spirituele opvolger Banjo-Kazooie | Gamer.nl

Oud Rare-werknemers maken spirituele opvolger Banjo-Kazooie | Gamer.nl

PC PREVIEW - Gamers wennen als geen ander aan nieuwe ontwikkelingen. Een coversysteem is nog niet ge&#239ntroduceerd, of wij verwachten dat alle soortgelijke games minimaal een coversysteem hebben. Hoe raar was het dan ook dat De Sims 4 lanceerde zonder de mogelijkheid om beroepen daadwerkelijk uit te oefenen? De Sims 3 had dit immers ge&#239ntroduceerd met de Ambities-uitbreiding. Het vierde deel gaat dat eindelijk rechttrekken met een eigen beroepenuitbreiding. Wij mochten keihard aan het werk met De Sims 4: Aan het Werk!

Op het gameforum NeoGAF wordt de informatie uit de nieuwe Edge vermeld. De studio Playtonic bestaat uit voormalige Rare-werknemers. Op dit moment zijn er zes full-time werknemers, maar men hoopt uit te groeien naar een team van vijftien personen.

De eerste titel van Playtonic wordt een spiritueel vervolg op Banjo-Kazooie. De ontwikkelaar zegt de financiën te hebben om de game te ontwikkelen, maar men zou graag samenwerken met een uitgever. De game moet naar Steam Early Acce en naar nog niet gespecificeerde consoles komen. "We hebben een geschiedenis met Nintendo dus we zouden de game graag op een Nintendo-platform zien verschijnen. Als men ons vertelt dat we de game specifiek voor de Wii U moeten maken, dan hebben we de flexibiliteit om dat te doen." Meer informatie is nog niet bekend, al heeft de studio wel een officiële website.

De platformers Banjo-Kazooie en het vervolg Banjo-Tooie verschenen op de Nintendo 64 en draaiden om de beer Banjo met de vogel Kazooie in zijn rugzak. Uiteindelijk werd Rare gekocht door Microsoft, waardoor de games op Xbox Live Arcade verschenen. Rare maakte voor de Xbox 360 ook een nieuwe game in de reeks, genaamd Boutjes & Moertjes. Die game week af van de pure platformactie van de originele titels en richtte zich op het bouwen van verschillende voertuigen. Rare en Microsoft hebben de officiële rechten op Banjo-Kazooie. Vooralsnog is er nog geen nieuw deel in de reeks aangekondigd.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou