Oud-projectleider Mass Effect terug bij BioWare als nieuwe topman | Gamer.nl

Oud-projectleider Mass Effect terug bij BioWare als nieuwe topman | Gamer.nl

BioWare ziet zijn directeur Aaryn Flynn na 17 jaar vertrekken. Hij wordt opgevolgd door Casey Hudson, projectleider van de eerste drie Mass Effect-games.

Flynn verlaat BioWare eind juli, schrijft hij in zijn afscheidsbrief. De BioWare-directeur zegt al langer te twijfelen over het verlaten van het bedrijf, maar de toezegging van Hudson om terug te keren en hem op te volgen, gaf volgens Flynn de doorslag.

Hudson verliet de Canadese game-ontwikkelaar in 2014 en ging later aan de slag bij Microsoft Studios. Hij is vooral bekend als projectleider van de eerste drie Ma Effect-games. Alledrie die games werden zeer lovend ontvangen. Na het vertrek van Flynn begon BioWare aan een nieuwe game in de reeks. Ma Effect: Andromeda werd veel minder positief ontvangen. Spelers en de pers hadden kritiek op het verhaal en de technische mankementen van het spel.

Tijdens de meest recente E3-gamebeurs presenteerde BioWare zijn nieuwe game Anthem. De ontwikkelaar zou al jaren aan de game werken, en het spel zou oorspronkelijk het geesteskind van Hudson geweest, voor hij in 2014 vertrok. Hudson kan nu dus weer aanwezig zijn bij BioWare om de game gemaakt te zien worden.

Door NU.nl

Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou