[oud nieuws] Gamecube had bijna 3D-ondersteuning | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

"De Gamecube had daadwerkelijk 3D-ondersteunende schakelingen in de console zitten. Als je de console aansloot op een speciaal LCD-scherm dan had het 3D-beelden kunnen afspelen, maar dat was toentertijd te duur", geeft Iwata aan. Ook is er zelfs een 3D-game ontwikkeld: Luigi's Mansion. De game speelde zich af in een spookhuis en kwam gelijkertijd met de lancering van de Gamecube uit.

Nintendo heeft een reputatie opgebouwd wat betreft het experimenteren met 3D. Zo brachten ze eerder in de jaren negentig de console Virtual Boy waarin 3D centraal stond. Ook werd onlangs bekend dat Nintendo heeft gekeken naar de optie om de Gameboy Advance SP 3D-ondersteuning te geven. Dat is niet doorgegaan, maar het bedrijf lanceert in maart wel zijn nieuwe handheld met 3D-ondersteuning, namelijk Nintendo 3DS.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou