Osama Bin Laden was anime-fan en speelde Naruto-games | Gamer.nl

Osama Bin Laden was anime-fan en speelde Naruto-games | Gamer.nl

De CIA heeft documenten vrijgegeven waaruit blijkt dat Osama Bin Laden illegale versies van anime-games speelde.

Osama Bin Laden is bekend als de leider van terroristengroep Al Qaida, die opgericht werd in de late jaren '80. In 2011 kwam hij om het leven als gevolg van een militaire ingreep van de Verenigde Staten. Hij werd direct verantwoordelijk gehouden voor verschillende aanslagen in het Midden-Oosten, maar ook voor een paar van de meest significante terroristische aanslagen in de geschiedenis van de Verenigde Staten.

Nu heeft de CIA bijna een half miljoen documenten vrijgegeven die op Bin Ladens harde schijf stonden. Deze documenten bevatten illegaal gedownloade pornografie, films, zoals Ice Age en Antz, propaganda, videogames en een substantiële anime-collectie, waaronder Naruto, Dragon Ball, Devil May Cry en Bleach. Het bleek dat deze ook gespeeld werden, aangezien bij deze roms ook .sav bestanden zijn aangetroffen, die aangemaakt worden wanneer iemand een spelprogre ie opslaat.

Blijkbaar was Osama Bin Laden, of wie ook zijn computer gebruikte, fan van anime en deed aan het illegaal downloaden van games als Final Fantasy 7 en Naruto voor DS, New Super Mario Bros. en Animal Cro ing: Wild World. Los van Japanse games bezat hij ook pc-games als Army Men 2 en Zuma.

Vrijwel alle bovengenoemde bestanden zijn illegaal gedownload. Zo blijkt maar weer dat ook terroristen deelnemen aan piraterij op het internet.

Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou