Voormalige Gathering of Developers directieleden Mike Wilson en Harry Miller willen met hun nieuwe onafhankelijke Gamecock Media Group een nieuwe impuls aan de gamewereld geven. Zo blijkt uit dit persbericht.

Wilson en Miller vinden dat de grote publishers teveel af safe spelen en te weinig hun nek durven uit te steken voor nieuwe innovatieve games. Daarom zal Gamecock investeren in de meest innovatieve gamesontwikkelaars.

Momenteel hebben ze al vijf titels lopen die zeer zeker heel orgineel klinken. Onder deze titels ook en aantal die al eerder aan het licht kwamen of die al door de ontwikkelaar werden aangekondigd:

Fury (Auran Entertainment): MMORPG die wat meer op de actie is gericht en wat minder tijdsinvestering vraagt dan een gangbare MMORPG. Release: Eind 2007.Hail to the Chimp (Wideload Games): Partygame gebaseerd op de politiek van het dierenrijk. Van de ontwikkelaar van Stubbs the Zombie. Release: Lente 2008.Hero (Firefly Studios): Gewelddadige en komische game waarin je de 'echte' grotten van de Middeleeuwen in duikt. Release: 2009.Mushroom Men (Red Fly Studios): Spel in een wereld waarin paddestoelen mensachtige gedaantes hebben aangenomen en met elkaar in burgeroorlog zijn geraakt. Release: Lente 2008. Insecticide (Crackpot Entertainment): Film-noir actie-adventure in de wereld van de insecten. Release: Eind 2007.

Fury, de enige (en misschien wel de minst originele) game van Gamecock waar we vooralsnog plaatjes van hebben.

De vraag is natuurlijk of deze orgineel klinkende games ook positief ontvangen zullen worden door de gamers zelf. Messiah van Shiny Entertainment was bijvoorbeeld voor zijn tijd namelijk ook een zeer orginele game, de omzetcijfers vielen daarentegen in het niet bij het veel slechtere Enter the Matrix dat de ontwikkelaar later maakte. Maar wie weet, misschien zitten we over een tijd wel verwikkeld in een virtuele paddestoel oorlog die zijn weerga niet kent. Super Mario eat your heart out!