Nieuws
Dead Rising 4

Originele stemacteur Frank West vervangen in Dead Rising 4

Fans starten petitie

Geschreven door Alicia Tai op

Terence J. Rotolo, de originele stemacteur van Frank West uit de vorige Dead Rising-games, verleent zijn stem niet aan West in Dead Rising 4. Een aantal fans hebben daarop petities gestart.

Met de aankondiging van Dead Rising 4 ging de wens van veel Dead Rising-fans in vervulling: de serie keert terug naar zijn roots, doordat Frank West opnieuw de protagonist is en de game zich afspeelt in het iconische winkelcentrum uit de eerste game.

Niet iedereen is echter tevreden over het ontwerp en de stem van de nieuwe Frank. Zijn gezicht ziet er anders uit en de originele stemacteur van Frank, Terence J. Rotolo, is vervangen. Op het internet hebben fans petities gestart om Terence Rotolo terug te brengen als de stem van Frank. Daarnaast vragen zij Capcom om het uiterlijk van Frank aan te passen zodat hij beter lijkt op het originele ontwerp.

Het is onduidelijk of Rotolo de rol weigerde of dat hij helemaal niet is benaderd door Capcom. Op Facebook reageert de stemacteur en stuntman gevleid op de inspanningen van de fans en deelt hij de petities op zijn pagina.

Het is niet de eerste keer dat fans actie voeren om het ontwerp van een gamepersonage aan te laten passen. Sony veranderde het design van Cole uit InFamous 2 naar aanleiding van klachten dat hij te veel was veranderd ten opzichte van zijn uiterlijk in de eerste InFamous.

Capcom heeft nog niet gereageerd op de petities en klachten. Dead Rising 4 komt op 6 december uit op Xbox One en pc (Windows 10). Een PlayStation 4-versie is vooralsnog niet officieel aangekondigd.

Bron: Change.org

Dit artikel delen:

Lees meer

Sega koopt ontwikkelaar Endless-franchise Nintendo op zoek naar ontwikkelaars met Unreal-ervaring
3

Reacties op: Originele stemacteur Frank West vervangen in Dead Rising 4

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • avatar

  Yakuo

  • 5 juli 2016 11:59
  Het is eigenlijk wel aangekondigd als ps4 titel. Maar eerst als timed exclusive voor xbox en Windows 10

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  MichelMusters

  • 5 juli 2016 12:03
  @Yakuo De PS4-versie is zover ik kon vinden (en kon zien, maar misschien heb ik t gemist op E3) nergens officieel aangekondigd toch?

  Capcom/MS hebben wel aangekondigd dat de game een jaar exclusief is voor XOne/pc, maar of de game daarna naar PS4 komt is nooit officieel bevestigd voor zover ik weet.

  Ik word graag op het tegendeel bewezen hoor, als je ergens een goede bron hebt gebruik ik dat!

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  Yakuo

  • 5 juli 2016 16:34
  @MichelMusters Dacht dat ik het bij gamespot zag. 90 dagen exclusief voor de Windows 10 store en dan waarschijnlijk naar steam. Voor de consoles, zou de xbox versie een jaar lang exclusief zijn. Specifiek staat er geen ps4 melding bij, maar ja. Wat kan het anders zijn

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.