Originele stemacteur Frank West vervangen in Dead Rising 4 | Gamer.nl

Originele stemacteur Frank West vervangen in Dead Rising 4 | Gamer.nl

Terence J. Rotolo, de originele stemacteur van Frank West uit de vorige Dead Rising-games, verleent zijn stem niet aan West in Dead Rising 4. Een aantal fans hebben daarop petities gestart.

Met de aankondiging van Dead Rising 4 ging de wens van veel Dead Rising-fans in vervulling: de serie keert terug naar zijn roots, doordat Frank West opnieuw de protagonist is en de game zich afspeelt in het iconische winkelcentrum uit de eerste game.

Niet iedereen is echter tevreden over het ontwerp en de stem van de nieuwe Frank. Zijn gezicht ziet er anders uit en de originele stemacteur van Frank, Terence J. Rotolo, is vervangen. Op het internet hebben fans petities gestart om Terence Rotolo terug te brengen als de stem van Frank. Daarnaast vragen zij Capcom om het uiterlijk van Frank aan te pa en zodat hij beter lijkt op het originele ontwerp.

Het is onduidelijk of Rotolo de rol weigerde of dat hij helemaal niet is benaderd door Capcom. Op Facebook reageert de stemacteur en stuntman gevleid op de inspanningen van de fans en deelt hij de petities op zijn pagina.

Het is niet de eerste keer dat fans actie voeren om het ontwerp van een gamepersonage aan te laten pa en. Sony veranderde het design van Cole uit InFamous 2 naar aanleiding van klachten dat hij te veel was veranderd ten opzichte van zijn uiterlijk in de eerste InFamous.

Capcom heeft nog niet gereageerd op de petities en klachten. Dead Rising 4 komt op 6 december uit op Xbox One en pc (Windows 10). Een PlayStation 4-versie is vooralsnog niet officieel aangekondigd.

Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou