Het adventuregenre, dat ooit tot een van de meest dominante spelgenres behoorde, is aan het eind van de jaren 90 langzaam doodgebloed. Adventuregamers moesten het ineens doen met één à twee degelijke titels per jaar, dat terwijl ze er tientallen gewend waren. Even leek het er zelfs op alsof er helemaal geen nieuwe adventures meer uit zouden komen, maar gelukkig is er goed nieuws, er is sprake van een opvolger voor de adventureserie Broken Sword.

Hoewel de Broken Sword serie oorspronkelijk als triologie bedoeld was, heeft THQ, dankzij de inspanningen en mails van de vele fans, tóch besloten te staren met het ontwikkelen van een vierde deel. Dit deel (momenteel nog naamloos) vertelt wederom het verhaal van George Stobbart, een Amerikaanse patentenadvocaat, welke verliefd wordt op een mysterieuze vrouw. De verschijning van deze dame leidt George naar een internationale zoektocht, waar het uiteindelijk allemaal draait om een krachtig artifact. Opmerkelijk is de stilte rondom George's sidekick Nicole Collard (kortweg Nico), wat zou kunnen betekenen dat zij in het vierde deel geen rol meer zal spelen.

Het vierde deel uit de Broken Sword serie zal vooralsnog alleen verkrijgbaar zijn op de PC en zal in de zomer van 2006 verschijnen. Alle adventure-fans zullen dus nog even geduld moeten hebben.