Opvolger van Valve's Index wordt mogelijk draadloos

Opvolger van Valve's Index wordt mogelijk draadloos

Een dataminer heeft files gevonden die mogelijk verwijzen naar een nieuwe, draadloze versie van de Valve Index-virtualrealityheadset.

YouTuber Brad Lynch meldt in een video dat hij een file heeft gevonden met de codenaam 'Deckard'. Ook zou hij een folder hebben gevonden genaamd VRLink, waarin te zien is dat het om een apparaat gaat met een draadloze Wi-Fi 5-connectie.

Volgens Lynch zou het wel eens om een nieuwe Index-headset kunnen gaan die niet met een kabel verbonden hoeft te zijn aan een pc. Hij meldt daarbij wel of hij niet zeker weet of het apparaat zonder in de buurt van een pc te zijn games kan afspelen. 

De eerste Valve Index kwam in 2019 uit. Vooral de release van Half-Life Alex heeft een boost gegeven aan de populariteit van de headset.

Valve zelf heeft nog niets bevestigd over een mogelijke nieuwe versie van de Index. Wel lanceert het bedrijf later dit jaar de Steam Deck, een handheld die Steam-games kan afspelen.

Watch on YouTube

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

En mogelijk niet goedkoper.

0

Dit kan de quest 2 natuurlijk al lang. En voor veel lagere kosten. Ik vraag me af of Valve deze headset nog echt gaat lanceren aangezien er ook geruchten zijn dat Valve minder in VR gaat investeren.

0

Aanbevolen voor jou