'Opvolger van de Switch komt eind 2022 of begin 2023 uit'

'Opvolger van de Switch komt eind 2022 of begin 2023 uit'

Nintendo-insider NateDrake claimt dat de opvolger van de Nintendo Switch ergens eind 2022 of begin 2023 uitkomt.

Dat meldt hij in een nieuwe aflevering van zijn podcast, die hieronder te beluisteren valt. NateDrake, ook bekend als Nate the Hate, laat weten van zijn bronnen te hebben vernomen dat een nieuw Switch-systeem eind 2022 of begin 2023 uit moet komen. Volgens de bronnen zou het niet om een Pro-versie van de huidige Switch gaan, maar een opvolger met 4k-capaciteiten, mogelijk gemaakt via DLSS-technologie.

Volgens de insider zouden prominente ontwikkelaars eind vorig jaar development kits voor de nieuwe console hebben ontvangen, en gaan er op dit moment development kits naar kleinere studio's. Sommige ontwikkelaars zouden aan exclusieve games voor de console werken, anderen zouden overzettingen van PlayStation- en Xbox-games overwegen.

De insider meldt ook te hebben vernomen dat de console op dit moment geen backward compatibility aanbiedt. Dit hoeft echter niets te betekenen voor de uiteindelijke release: het is mogelijk dat de uiteindelijke versie software bevat waarmee het toch mogelijk is om huidige Switch-games af te spelen.

Hoewel NateDrake eerder informatie gerelateerd aan Nintendo correct heeft gelekt, zijn er ook voorspellingen door hem gedaan die niet zijn uitgekomen. Het gaat daarbij vooral om geruchten over een krachtigere Switch-console. Daar bleek bij de aankondiging van de inmiddels verkrijgbare Switch Oled-editie weinig van te kloppen. Fans speculeren echter dat insiders die eerder dit jaar over een 'Switch Pro' speculeerden, informatie hadden verkregen over deze nieuwe console, in plaats van de Oled-editie. 

Nintendo zelf heeft vooralsnog niets bevestigd, maar gaf een paar weken geleden wel publiekelijk aan dat toenmalige geruchten over een nieuwe Switch niet bleken te kloppen. Dat statement werd kort voor de lancering van de Oled-editie gemaakt.

Watch on YouTube

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

En daar gaan we weer een half jaar geleden zou die nu komen maar dat was gewoon de oled met verder geen betere hardware voor 4k gaming. En nu roepen ze weer hij komt volgend jaar of jaar erop.

0
test

@hulstpower Ik denk heel niet dat Nintendo zo blij is dat dit nieuws nu al gebracht wordt.. Die Oled variant ligt pas net in de winkel.. die moeten ze eerst nog slijten. Beetje oplettende gamer wacht nu nog een jaartje.

0
test

@kleinekoosjer Ja maar dit nieuws gaat al rond elk jaar sinds de switch zowat uit is, dus zullens zich er echt druk om maken als het waar is of als het nep is.

0
test

@hulstpower Inderdaad. En uiteindelijk hebben ze een keer gelijk, dus zeggen we dat ze gelijk hadden en geloven we in vervolg alles wat ze zeggen. Terwijl het gewoon gokwerk is.

0
test

Dat zou dus al over pakweg een jaartje kunnen zijn! Hoewel ik niet anders verwacht van Nintendo op het gebied van backwards compatibility - want ja, alle games die nu op de Switch uit zijn gekomen zijn natuurlijk weer een extra cashcow in 4k op een nieuwe console - zeg ik bij voorbaat: Take My Money ;-)

0

Aanbevolen voor jou