Opvolger Nintendo DS heet 3DS, geen 3D-bril nodig | Gamer.nl

Opvolger Nintendo DS heet 3DS, geen 3D-bril nodig | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

Dit heeft Nintendo vandaag aangekondigd. De Nintendo 3DS moet in het komende fiscale jaar van Nintendo uitkomen, wat in april dit jaar begint en in maart volgend jaar eindigt. Nintendo benadrukt dat de 3DS geen update is van de huidige DS, maar een daadwerkelijke opvolger.

Technologie

De 3DS kan ook spellen voor de DS en DSi afspelen, wat zou betekenen dat er minstens één camera in de nieuwe handheld moet zitten. Mogelijk heeft de camera te maken met de manier waarop 3D wordt weergegeven. Zo is er op de DSi een game verkrijgbaar, , die via de camera de beweging van de handheld registreert en de getoonde beelden daar op aanpast. Op deze manier wordt een 3D-effect gecreëerd.

Nintendo heeft echter nog geen details gegeven over de technologie in de draagbare spelcomputer en kan op dit moment ook nog geen releasedatum of prijzen aankondigen. Wel bevestigt het Japanse bedrijf dat er meer details volgen op de E3-gamebeurs in Los Angeles. Deze beurs gaat op 15 juni van start.

DS

De Nintendo DS verscheen op 21 november 2004 in de Verenigde Staten en op 11 maart 2005 in Europa. Het systeem viel op doordat het uit twee schermen bestaat, waarvan één scherm aanrakingsgevoelig is. De hierop volgende jaren verschenen er diverse nieuwe versies, waaronder de DS Lite en DSi. Onlangs kwam de DSi XL uit, een DSi met grotere schermen. De Nintendo DS werd één van de meest succesvolle spelcomputers ooit: Nintendo maakte maart 2009 bekend dat er meer dan honderd miljoen systemen waren verkocht.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou