De reden voor zijn irritatie is dat Ruffian Games zich ook in de stad Dundee, Schotland bevindt. Een aantal ontwikkelaars van Realtime Worlds werkt nu bij Ruffian Games, en Jones geeft aan moeite te hebben met het vullen van de werkplekken in zijn eigen studio. Een tweede aantrekkelijke studio in de buurt baart hem zorgen.

"Wij dachten dat een opvolger gemaakt zou worden door een studio ergens anders, misschien door één van de interne studio's [van Microsoft], of door één van de andere waarmee ze samengewerkt hebben", zegt Jones. "Ik vind het wat ongelukkig dat het een nieuwe studio moest zijn in Dundee [...] had één van de door Microsoft gesloten studio's dit project niet kunnen oppikken? "

Eigen plannen Crackdown 2

Jones vertelt zelf plannen te hebben gehad om Crackdown 2 te ontwikkelen. Realtime Worlds stond volgens Jones in de startblokken om in de maanden voor het uitbrengen van het eerste deel te starten met Crackdown 2. Microsoft wachtte echter lang met het geven van groen licht aan deze game, omdat de uitgever "niet precies wist wat het was en niet precies wist hoe [Crackdown] in de markt te zetten". Om die reden heeft Realtime Worlds besloten een nieuw project op te zetten, All Points Bulletin.