Website G4 maakte gisteren melding van een groep beveiligingsmedewerkers op het kantoor van de ontwikkelaar van Call of Duty: Modern Warfare 2. Er zou een vergadering zijn geweest tussen West, Zampella en Activision Blizzard en sindsdien zouden de twee oprichters van Infinity Ward niet meer door de andere werknemers zijn waargenomen.

West liet later zijn status op Facebook weten. "Jason West is aan het drinken. Hij heeft ook geen werk meer", aldus het bericht op Facebook. Zijn pagina op de professionele netwerksite LinkedIn is ook veranderd. Zijn rol als president, regisseur, CCO en CTO bij Infinity Ward staat nu op 'verleden'. Over Zamepella is nog niets vernomen.

Onderzoek

G4 vond eerder vandaag een document waarin Activision meldt onderzoek te doen naar medewerkers van Infinity Ward die zich niet aan de afspraken vastgelegd in het contract houden. Volgens het document verwachtte Activision dat het nodig was mensen te ontslaan en denkt de uitgever niet dat het een grote impact op het bedrijf zal hebben.

Oprichters

Zampella en West maakten deel uit van de oprichters van Infinity Ward en hadden daarvoor gewerkt aan Medal of Honor: Allied Assault. Infinity Ward maakte de succesvolle Call of Duty-reeks. Terwijl de eerste twee delen zich in de Tweede Wereldoorlog afspeelden en de derde door een andere studio, Treyarch, werd gemaakt, speelde Call of Duty 4: Modern Warfare zich af in de moderne tijd. Afgelopen jaar volgde Infinity Ward die game op met Modern Warfare 2. Het is tot nu toe de meest succesvolle game in de reeks en heeft al meer dan één miljard dollar opgeleverd.