Oprichters Infinity Ward klagen Activision aan | Gamer.nl

Oprichters Infinity Ward klagen Activision aan | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

"We zijn geschokt door Activision's besluit om ons contract te beïndigen", zegt West in een verklaring. "We hebben ons met hart en ziel in dat bedrijf gestort, en hebben daarmee niet alleen een ontwikkelstudio van wereldkla e opgebouwd, maar ook een team samengesteld waarmee we bijna een decennium trots hebben samengewerkt. We denken dat het werk dat we hebben gedaan voor zich spreekt." Daarmee doelt West op de games die de studio heeft gemaakt, de eerste twee Call of Duty-delen, Call of Duty: Modern Warfare en Call of Duty: Modern Warfare 2.

In de aanklacht staat dat toen Activision Infinity Ward overkocht, ze de rechten van de Modern Warfare-franchsie in handen van Infinity Ward zouden laten. De hoofdaanklacht is dus contractbreuk van Activision door het niet betalen van compensaties en het overnemen van de Modern Warfare-franchise. Met het overnemen van de franchise kan gedoeld worden op de plannen die Activision heeft met het Call of Duty-merk. De uitgever wil de franchise onder andere uitbreiden naar nieuwe genres.

Insubordinatie

Zampella en West zouden zijn ontslagen wegens insubordinatie en het breken van contractuele afspraken.Dit is ook de reden dat Activision geen royalties over Modern Warfare 2 betaalt, zoals dit in het contract beschreven stond. "Na alles dat we Activision hebben gegeven, zouden we ze niet moeten hoeven aanklagen om betaald te worden", zegt Zampella. Infinity Ward geldt als één van de meest succesvolle studio's ooit. Modern Warfare 2 heeft vlak na release in november 2009 de titel gepakt van snelstverkopende game ooit en heeft inmiddels meer dan een miljard dollar opgeleverd.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou