Oprichters Guerilla Games starten nieuwe gamestudio | Gamer.nl

Oprichters Guerilla Games starten nieuwe gamestudio | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

De nieuwe studio is ontstaan uit een fusie van twee andere gamebedrijven: Kamari, die ook al van Mol en De Ronde was, en W! Games, waar De Ronde adviseur was. W! Games is onder andere bekend als de ontwikkelaar van de downloadtitel Greed Corp. De Ronde, chief commercial officer van Vanguard, zegt dat het bedrijf op zoek gaat naar een combinatie van consolegames en de snel opkomende markt van browsergames en social-netwerkgames: "We verwachten dat beide marktsegmenten de komende jaren in hoog tempo zullen samenvloeien. Met Vanguard willen we aan het front staan van deze ontwikkeling. Het is onze mi ie om in te spelen op de behoefte aan nieuwe vormen van online content voor consoles op basis van sterk eigen IP". Vanguard heeft al meerdere producten in ontwikkeling en zal het eerste binnenkort aankondigen.

Non-profit

Naast zijn werk bij Vanguard Entertainment Group zal Martin de Ronde ook actief blijven bij OneBigGame, een non-profitgamestudio die begin dit jaar Chime op Xbox Live Arcade uitbracht. Onlangs verscheen er ook een PC-versie van het muziekspel waarin ook het Portal-nummer Still Alive is opgenomen.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou