Oprichter Remedy helpt bij Angry Birds voor spelcomputer | Gamer.nl

Oprichter Remedy helpt bij Angry Birds voor spelcomputer | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

Järvilehto lijkt grotere plannen te hebben voor Angry Birds op de spelcomputers dan enkel het uitbrengen van overzettingen. Hij is van mening dat op de console veel meer mogelijk is. "Ik denk dat we slechts aan het begin staan en met de spelcomputers hebben we de kans om een nieuwe game-ervaring te creëren." Concrete aankondigingen doet Järvilehto nog niet.

Järvilehto is mede-oprichter van Remedy en stond aan het hoofd van het team dat verantwoordelijk was voor de ontwikkeling van Max Payne 1 en 2. Tevens had hij tijdens de eerdere fases van de ontwikkeling van Xbox 360-game Alan Wake de leiding over het ontwikkelteam. Järvilehto blijft ondanks zijn nieuwe functie bij Rovio ook werkzaam bij Remedy.

Angry Birds

Angry Birds begon op de iPhone en werd een groot succes. Overzettingen voor onder meer telefoons die draaien op Android en Symbian, evenals de PlayStation 3, PlayStation Portable en PC volgden. Inmiddels staan er ook versies voor Xbox 360, Wii en Nintendo 3DS op de planning.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou