Oprichter Martyn Brown verlaat ontwikkelaar Team17 | Gamer.nl

Oprichter Martyn Brown verlaat ontwikkelaar Team17 | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

"Eindelijk kan ik aankondigen dat ik Team17 heb verlaten", schrijft Brown. Hij heeft twintig jaar bij het bedrijf gewerkt en geeft als reden aan dat het tijd was om bij Team17 weg te gaan. "Ik laat het bedrijf in goede staat achter. Het is tijd voor een nieuw avontuur." Wat Brown's nieuwe avontuur wordt staat vrijwel vast, maar hij kan er nog niks over zeggen.

Team17 Software is in 1990 gestart. De studio die in Yorkshire is gevestigd heeft zijn bekendheid vooral te danken aan de Worms-serie. Die serie begon in 1995 op computers van Amiga en is door de jaren heen op vele andere platformen verschenen. Het meest recente deel in de franchise is Worms: Battle Island voor Wii en PlayStation Portable en PlayStation 3. Een andere serie uit de stal van Team17 is Alien Breed. Ook die franchise zag het licht op Amiga en is recent nieuw leven ingeblazen met remakes op PC, Xbox Live Arcade en PlayStation Network.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou