Oprichter maker TimeSplitters start nieuwe studio | Gamer.nl

Oprichter maker TimeSplitters start nieuwe studio | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

De studio, die reeds in november werd gevormd, heeft een drietal games in ontwikkeling voor iOS, het besturing ysteem van mobiele apparaten van Apple. Twee van de titels zijn Twist Pilot en Flying Rocket Defence. Ook maakt het team commerciële applicaties voor mobiele platformen.

Crash Lab bestaat uit drie personen. Stephen Ellis is managing director, hij was bij Rare onder andere verantwoordelijk voor de multiplayermodus van GoldenEye 007. Toen de studio in 2002 werd gekocht door Microsoft, richtte hij met enkele collega's Free Radical Design op. Daar werkte hij totdat de studio werd gekocht door Crytek en omgedoopt tot Crytek UK.

Design director Martin Wakeley werkte bij Rare onder andere aan Blast Corps en Jet Force Gemini. Kort na de overname door Microsoft maakte hij ook de overstap naar Free Radical. Art director Lee Musgrave bleef jaren bij Rare werken na de overname en werd hoofd van de art-afdeling. Het uiterlijk van de Avatars op Xbox 360 zijn mede door hem bepaald.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou