"De verkoop van consoles is flink aan het dalen en je kunt dat feit niet negeren", zo claimt Zeschuk, die zegt dat hij misschien nooit meer een game gaat maken. "Het is een zieke markt voor old school-games, de tradionele games die te koop zijn in de winkels. En hoewel EA nu ook digitaal games uitgeeft, doen de games in doosjes het niet meer goed. Digitale distributie is aan het groeien, maar het vult de gaten die vallen niet."

Volgens Zeschuk zijn er verschillende nieuwe markten die groeien, maar nog niet genoeg geld opleveren. Als voorbeeld noemt hij de mobiele games-markt. "Iedereen hoopt dat de nieuwe consoles alles op gaan lossen, maar ik denk niet dat ze erg belangrijk worden. Tenzij Microsoft of Sony iets uit een hoge hoed toveren, blijven we telkens hetzelfde krijgen in een nieuwe verpakking en dat gaat de dynamiek van de retail niet veranderen."

Electronic Arts

Zeschuk is overigens wel positief over Electronic Arts, die de games van BioWare uitgeeft. Volgens hem geeft het bedrijf ontwikkelaars alle vrijheid om hun eigen fouten te maken: "EA geeft je genoeg touw om jezelf op te hangen, en dat bedoel ik positief. (...) EA twijfelt nooit aan je, ze zeggen nooit dat je iets niet mag doen. We hadden complete creatieve controle."