Opnieuw game verwijderd van PS Store vanwege lek | Gamer.nl

Opnieuw game verwijderd van PS Store vanwege lek | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

Wololo maakte dit programma, genaamd Vita Half-Byte Loader. Op zijn blog stond sinds kort dat Super Collapse 3 een lek bevat, de game werd echter binnen een dag al door Sony offline gehaald. Eind maart deed het dit ook al voor MotorStorm: Arctic Edge en Everybody's Tennis. 

In alle gevallen gaat het om downloadbare Playstation Portable-titels. Door middel van het lek in de games verschaft Vita Half-Byte Loader zichzelf toegang tot de PSP-emulator waarmee de downloadbare games worden afgespeeld. Binnen die emulator kan vervolgens ongelicenseerde software gedraaid worden zoals zelfgemaakte games en emulators.

Via emulators kunnen onder andere NES-, SNES-, Game Boy- en Sega Megadrive-games gespeeld worden. Volgens Wololo kan het programma niet gebruikt worden voor piraterij, omdat PlayStation Vita-games niet gespeeld kunnen worden met Vita Half-Byte Loader.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou