Een jaar geleden kondigde de Duitse uitgever CDV aan dat er in oktober (2002) een singleplayer-demo zou verschijnen van de FPS Breed. Deze demo verscheen in mei dit jaar eindelijk ten tonele en stelde, na het vele uitstel en het lange wachten, enigszins teleur. Het was dan ook een alpha-demo die niet de uiteindelijke game representeerd en men heeft de kritiek van de spelers dan ook ten harte genomen en het spel flink verbeterd. Men hoopt in oktober (2003) deze verbeteringen te kunnen laten zien in de vorm van een nieuwe singleplayerdemo.

Daarnaast zal er rond de release van het spel, welke is uitgesteld tot november, ook nog een multiplayerdemo verschijnen. Deze bevat het volgende:The multiplayer will contain the following modes: Assault, Death Match, Team Death Match, King of the Hill and Territory.

The Assault mode in particular uses the special engine feauture of the smooth transition between earth and orbit. A further feature includes the possibility of using the vehicles and characters of the BREED themselves. Their will also be vehicles made particularly for the multiplayer mode - for example, the jet pack.

We zijn benieuwd of de ontwikkelaars, na het vele tweaken en bugfixen, nu dan eindelijk hun beloftes waarmaken en met een ijzersterke game op de proppen komen.