Aankomende maand gaat onze meest geliefde gamefilmregisseur Uwe Boll aan de slag met de opnamen van Far Cry, naar de gelijknamige shooter uit 2004. Maar waar de game zich afspeelde op een tropische eilandengroep in Micronesië, had de Duitse regisseur duidelijk een andere visie voor ogen. De film zal namelijk worden opgenomen in Vancouver, Canada.

In het spel neem je de rol op je van Jack Carver, een ex-Special Forces soldaat die door de journaliste Valerie Constantine wordt ingehuurd om haar naar een verlaten eiland te brengen. Hoewel, zo verlaten is het niet, want al snel krijgt Carver flink wat meutes schietgrage huurlingen en gemuteerde wezens over zich heen. Het is nog niet duidelijk in hoeverre Boll zich aan het originele verhaal zal houden, maar we kunnen ervan uitgaan dat op de beduidend koudere opnamelocatie niet veel plek is voor rode Hawaï shirts en korte broeken.

Overigens zullen er behoorlijk wat mensen op de set aanwezig zijn die al eerder met Uwe Boll hebben samengewerkt. Zo zijn onder andere producent Shawn Williamson, director of photography Mathias Neumann en productieontwerper Tink van de partij. Michael Roesch en Peter Scheerer, bekend van Alone in the Dark en House of the Dead II, zijn samen verantwoordelijk voor de screenplay.

Wie de rol van Jack Carver op zich gaat nemen is nog niet bekend. Er gaan geruchten dat zowel Michael Paré (BloodRayne II) als Jason Statham (Snatch, In the Name of the King: a Dungeon Siege Movie) voor de rol in aanmerking komen.

Dit soort uitzichten kunnen we dus wel vergeten