Opgepoetste versie van cultshooter Exhumed aangekondigd

Opgepoetste versie van cultshooter Exhumed aangekondigd

Nightdive Studios werkt aan een opgepoetste versie van de in de jaren 90 verschenen first-person shooter Exhumed.

De nieuwe versie heet Powerslave: Exhumed. De naam is gebaseerd op het feit dat de oorspronkelijke game in Europa Exhumed heette, maar in de Verenigde Staten Powerslave.

De oorspronkelijke versie van de shooter verscheen in 1996 op de Sega Saturn en PlayStation en later ook op pc en wist een kleine schare fans aan zich te binden door de combinatie van het shootergenre met puzzels en platformsecties. De game wordt daarom wel eens als een voorloper van Metroid Prime gezien. 

Het spel had diverse verschillende tussen de PlayStation- en Saturn-versies. Het aankomende Powerslave: Exhumed moet beiden versies combineren. Ook moet er ondersteuning voor breedbeeld en hd, moderne controllers en achievements zijn.

De nieuwe versie wordt ontwikkeld door Nightdive Studios, de ontwikkelaar van de recente nieuwe uitgaves van Doom 64 en Shadow Man en de aankomende System Shock-remake. Hieronder is de eerste trailer te bekijken. Vooralsnog is alleen een pc-versie aangekondigd, die ergens in 2021 via Steam en GOG beschikbaar komt.

Watch on YouTube

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

ahja, van super lelijk naar gewoon lelijk.

0
test

Hopelijk komt ie ook naar de consoles. Dit was 1 van mijn favoriete ps1 shooters. Heel erg sfeervol qua muziek en oud egyptische setting.

0

Aanbevolen voor jou