Opgegraven E.T-cartridges worden geveild | Gamer.nl

Opgegraven E.T-cartridges worden geveild | Gamer.nl

PC REVIEW - Als je gevraagd wordt om een Nederlandse gamedeveloper te noemen, zal je vermoedelijk Killzone-ontwikkelaar Guerrilla Games noemen. Toch zijn er inmiddels ook talloze andere, kleinere studios die fraaie (indie)games hebben uitgebracht. Zo brachten de afgelopen jaren ons onder andere Reus van Abbey Games, Awesomenauts van Ronimo Games en Luftrausers van Vlambeer. Met regelmaat komen er dus kwalitatief degelijke titel van Nederlandse bodem. Nieuw in dit rijtje is Amulware, dat debuteert met Roche Fusion.

In totaal werden er 1300 cartridgdes opgegraven in New Mexico afgelopen maand van de game, die vaak wordt aangewezen als een van de oorzaken van de videogamecrash van 1983. 500 exemplaren worden gedoneerd aan lokale musea, 100 cartridges worden gedoneerd aan de productiemaatschappij  Lightbox and Fuel Entertainment die een documentaire maakt van de opgraving. De overige 700 cartridges worden voorzien van een waarde en daarna geveild met een certificaat van authenticieit. 

Nog 700.000 exemplaren

Er liggen nog zo'n 700.000 exemplaren van E.T. begraven in de buurt van Alamogordo City, maar deze worden niet opgegraven, zo heeft burgermeester Galea van Alamogordo City laten weten tegenover Polygon. Volgens haar was het moeilijker dan verwacht om de cartridges op te graven omdat deze bijna tweemaal zo diep als ingeschat begraven lagen. 


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou