Opgegraven E.T.-cartridges leveren bijna 30.000 euro op | Gamer.nl

Opgegraven E.T.-cartridges leveren bijna 30.000 euro op | Gamer.nl

PC REVIEW - Als je gevraagd wordt om een Nederlandse gamedeveloper te noemen, zal je vermoedelijk Killzone-ontwikkelaar Guerrilla Games noemen. Toch zijn er inmiddels ook talloze andere, kleinere studios die fraaie (indie)games hebben uitgebracht. Zo brachten de afgelopen jaren ons onder andere Reus van Abbey Games, Awesomenauts van Ronimo Games en Luftrausers van Vlambeer. Met regelmaat komen er dus kwalitatief degelijke titel van Nederlandse bodem. Nieuw in dit rijtje is Amulware, dat debuteert met Roche Fusion.

De cartridges van E.T.: The Extra-Terrestrial, die eerder werden opgegraven in New Mexico, werden afgelopen week door de stad Alamogordo ter veiling aangeboden op eBay. Een cartridge van E.T. die nog in het doosje zat leverde omgerekend zo'n 1230 euro op. 

De spellen werden opgegraven als onderdeel van een documentaire over de beruchte crash van de game-industrie in 1983. Uitgever Atari zou toen wegens tegenvallende verkopen honderdduizenden exemplaren van Atari 2600-game E.T. in een stortplek hebben gedumpt. In april dit jaar werden de cartridges opgegraven. Er gaan nog eens 700 cartridges aangeboden worden via eBay. Daarnaast worden er 500 exemplaren wereldwijd aan musea gegeven.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou