Operation Flashpoint: Red River speelt zich af in Midden-Azië | Gamer.nl

Operation Flashpoint: Red River speelt zich af in Midden-Azië | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

Operation Flashpoint: Red River, de opvolger van Dragon Rising, speelt zich af in "het afgelegen, maar prachtige Tajikistan aan de Vakhsh River." Tajikistan is een land in Midden-Azië en grenst onder meer aan China en Afghanistan.

"[Red River], dat een kleine stap in de toekomst neemt, beeldt een fictief conflict met hedendaagse geopolitieke thema's af, welke zich ontvouwen over drie verschillende hoofdstukken in zowel singleplayer als de 'drop-in-drop-out' coöperatieve modus, die maximaal vier spelers online toestaat."

Hedendaags conflict

Codemasters zegt daarnaast dat spelers te maken krijgen met aanvallen van rebellen en de terugkerende bedreiging van het Chinese PLA. Spelers voelen volgens de uitgever "de spanning, brutaliteit en het bloedbad van het hedendaagse conflict vanuit het perspectief van een marinecorps op mi ie in een vijandig land, duizenden kilometers van huis."

Red River bouwt volgens Codemasters voort op Dragon Rising, met onder andere "een campagne met een dieper verhaal, en een beter gestroomlijnde inventaris en besturing ysteem. Ook zijn de vijanden inventiever en is de kunstmatige intelligentie van je eenheid verbeterd. Verder heeft Red River een ingebouwde rolverdeling aan de hand van verschillende kla en, die vooraf uitgerust kunnen worden met een aantal standaardsamenstellingen en aanpasbare extra's". 

Adam Parsons, executive producer van Codemasters, zegt dat de ontwikkelaar bij het nieuwe deel luistert naar de feedback van spelers. "Bij het maken van Operation Flashpoint: Red River bouwen we voort op onze sterke punten en ondertu en nemen we de feedback van de community mee en richten we ons zo op belangrijke aspecten en verbeteringen om de Flashpoint-ervaring verder te verfijnen." Operation Flashpoint: Red River komt volgend jaar uit op PC, Xbox 360 en PlayStation 3.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou