Er zijn aardig wat onduidelijkheden omtrent Operation Flashpoint 2, het spel dat in ieder geval niet onder die naam door het leven zal gaan. Codemasters heeft namelijk de rechten op de merknaam Operation Flashpoint in haar bezit, maar ontwikkelaar Bohemia zal voor de opvolger niet meer met de Engelse uitgever samenwerken. Operation Flashpoint 2 zal dus een andere titel krijgen en verschijnt pas aan het eind van 2006. Het spel zal onderverdeeld zijn in drie hoofdstukken, waarin je steeds een andere rol binnen het leger krijgt aangemeten. Aanvankelijk ben je een gewone soldaat, later een commandant en in het laatste hoofdstuk zelfs een zwaar bepantserde elite-soldaat.

Wie niet tot 2006 wil wachten op een nieuwe Operation Flashpiont, kan eind dit jaar nog terecht bij Armed Assault, een ander spel van Bohemia Interactive dat een remake zal worden van het originele Operation Flashpoint. Opnieuw is het decor een eiland en vechten de NAVO-troepen tegen de Russen. Armed Assault zal vooral grafische verbeteringen met zich meebrengen.

We hopen later deze week onze eerste indrukken van de remake en sequel van Operation Flashpoint, online te kunnen zetten.