Nintendo heeft vanochtend een conferentie gehouden in Japan waar de DS Lite voor het eerst publiekelijk getoond werd. Naast de eerste stoffelijke vertoning van de DS Lite, werden er ook meteen een aantal nieuwe features voor de handheld aangekondigd. Er zullen twee add-ons verschijnen die zowel voor de oorspronkelijke NDS als de DS Lite gebruikt kunnen worden. De eerste add-on is een internetbrowser van Opera, waardoor DS eigenaren nu over het Internet kunnen surfen via wifi. Websites worden over beide schermen verdeeld en de browser wordt via het touchscreen bediend. De software zal voor $30,- verkocht worden in Japan.

De tweede add-on is een digitale TV kaart van 1Seg inclusief antenne voor ontvangst. Het is niet zeker of deze add-on ook buiten Japan zal verschijnen, aangezien 1Seg normaalgesproken alleen audio/video uitzendingen binnen dat land verzorgd. De TV kaart wordt in het gamecard slot van de NDS gestopt. Prijzen zijn nog niet bekend.

Mogelijk volgen er in de loop van de dag nog meer aankondigingen, waaronder aankondigingen van nieuwe games en media van reeds aangekondigde titels. We houden je op de hoogte.