OpenCritic plaatst opvallende disclaimer op Cyberpunk 2077-pagina

OpenCritic plaatst opvallende disclaimer op Cyberpunk 2077-pagina

Om consumenten te waarschuwen heeft recensie-aggregatorsite OpenCritic een opvallende disclaimer op de Cyberpunk 2077-pagina geplaatst.

OpenCritic is vergelijkbaar met Metacritic: beide sites verzamelen recensies van allerlei media verspreid over de wereld en komen daarmee tot een gemiddelde. Op moment van schrijven staat het gemiddelde van het vorige week uitgekomen Cyberpunk 2077 op 86 procent op OpenCritic.

Dat is opvallend, omdat veel gamers klagen over de kwaliteit van het spel. Vooral op de standaard PlayStation 4- en Xbox One-consoles stuiten spelers op veel bugs. Recensies die vorige week zijn gepubliceerd, zijn dan ook vooral gebaseerd op de pc-versie van de game. Met krachtige hardware draait die versie relatief stabiel.

Om er voor te zorgen dat consumenten niet misleid worden door het gemiddelde cijfer, heeft OpenCritic nu dus voor het eerst in de geschiedenis van de website een disclaimer geplaatst op de hoofdpagina van de game. Deze waarschuwing is specifiek gericht naar mensen met een Xbox One of PlayStation 4 die de game willen aanschaffen.

Het statement leest: "Let op: er zitten grote verschillen in prestaties, de spelerservaring en recensiescores tussen de pc-, next gen-, Xbox One- en PS4-versies. Het OpenCritic-team en diverse critici vermoeden dat ontwikkelaar CD Projekt Red expres de echte status van de game op Xbox One en PS4 heeft proberen te verbergen. Zo konden er alleen vooraf opgenomen beelden van het spel in reviews gebruikt worden en werden er geen recensie-exemplaren van de PS4- en Xbox One-versies geleverd."

Het statement wordt volgens de website in februari 2021 weer weggehaald. Ontwikkelaar CD Projekt Red heeft zich gisteren verontschuldigd voor de staat van de game en claimt dat mensen via Sony en Microsoft hun geld terug kunnen krijgen. Daarbij wil het bedrijf begin volgend jaar diverse updates voor het spel uitbrengen om de spelerservaring te verbeteren.

 
Cyberpunk 2077

Cyberpunk 2077 kopen?

Kopen voor Playstation 5

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Terecht. Het was een leeg excuus omdat ze het volledig bewust en ingecalculeerd gedaan hebben.

0
test

Voor de compleetheid is het handig om erbij te vermelden in het artikel dat het gaat om next-gen consoles (zoals de bron aangeeft), en niet de next-gen versie, want deze bestaat niet aangezien de versie hetzelfde is als de huidige gen.

0
test

@MelvinChowder gamer.nl leest slechts sporadisch de comments terug. de kans is klein dat ze deze fout gaan verbeteren. Ik heb ze al zo vaak op grote onwaarheden gewezen en daar wordt niet mee gedaan. Sterker nog, het wordt regelmatig in een ander artikel 1 op 1 weer door gekopieerd. Ben het overigens helemaal eens met wat je zegt.

0

Aanbevolen voor jou