Geannuleerde Daredevil-game voor het eerst getoond | Gamer.nl

Geannuleerde Daredevil-game voor het eerst getoond | Gamer.nl

In 2003 werd er gewerkt aan een open wereldgame gebaseerd op de Daredevil-franchise. De game werd ontwikkeld door 5000ft Inc. voor de PlayStation 2, maar is nooit uitgekomen.

De game zou in eerste instantie een third-person actiegame worden waarbij spelers de daken van Hell's Kitchen konden verkennen. De omvang van de game breidde zich drastisch uit nadat Sony hoorde van het project. Er werd toen namelijk gewerkt aan een nieuwe Daredevil-verfilming met in de hoofdrol Ben Affleck.

Als gevolg hiervan werd ook de productie van een pc- en Xbox-versie gestart. Onder invloed van Sony werden er nog meer ingrijpende veranderingen doorgevoerd. Op een gegeven moment zorgde Sony ervoor dat er Tony Hawk-achtige skateboardelementen werden toegevoegd aan de game, iets waar Marvel destijds compleet tegen was. Daarnaast was er een radarsysteem dat het mogelijk maakte voor spelers om door muren heen te kijken. 

Door aanhoudende problemen met de game-engine werd de game weer teruggebracht naar een lineaire ervaring. Door aanhoudende spanningen tu en Sony en Marvel, alsmede een studio zonder goede leiding wat er voor zorgde dat werknemers onder invloed van drugs waren tijdens hun werk, werd de game uiteindelijk geannuleerd.

Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou